perjantai 26. marraskuuta 2010

gps4cam

Dpreview.com:ista osui silmiini uutinen gps4cam -ohjelmasta iPhonelle. Kyseisellä ohjelmalla pystyy helposti lisäämään geotagit eli tarkat sijaintikoordinaatit valokuviin vaikka kamera ei geotagejä tukisikaan. Aluksi softa käynnistetään jolloin se paikantaa itsensä GPS:n avulla ja päivittää sijaintitietojaan muutaman eri vaihtoehdon mukaisesti. Ohjelma jätetään päälle, kameralla otetaan kuvia ja voidaan siirtyä paikasta toiseen ja jatkaa kuvien ottamista. Kun retki on ohi, painetaan gps4cam ohjelmasta Export ja se tekee sijaintitiedoista ja aikaleimoista kaksiulotteisen viivakoodin iPhonen ruudulle. Lopuksi otetaan kameralla kuva tästä koodista ja homma on tallessa.



Kun kuvat sitten siirretään aikanaan koneelle, ajetaan koneella gps4cam -ohjelma joka lukee kaikki kuvat, löytää viimeisestä kuvasta viivakoodin ja purkaa siitä paikka- ja aikakoodit ja lopuksi kirjoittaa kunkin kuvan metadataan paikkakoodin. Toimiakseen tämä luonnollisesti edellyttää että kameran kello on edes suurinpiirtein ajassa.

Homma on suurinpiirtein niin yksinkertainen kuin se voi olla ottaen siis huomioon että kamerassa ei ole minkäänlaista tukea GPS-paikannukselle. Ja toimii yllättävän hyvin! Tein pienen kenttätestin hakieassani tyttären kaupungilta kotiin. Ohjelma oli asetettu päivittämään paikkatieto 30 sekunnin välein joten luonnollisesti se ei autolla liikuttaessa ollut aivan 100%:n tarkka kuin joko sattumalta tai sitten jos olin paikallani vähintään tuon 30 sekunttia. Ja tosi hyvin toimi! Alla esimerkki.

Ai niin ja koko lystin hinta: huimat 1,59 € iTunes App Storessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti