maanantai 6. kesäkuuta 2011

WWDC 2011:ta odotellessa

Kuva: Macrumors.com
Tänään se sitten vihdoin on, Applen Worldwide Developer's Conference 2011 keynote-puhe jonka pitää vieläpä itse Steve Jobs. Tässä tilaisuudessa tullaan takuuvarmasti kuulemaan uutisia OS X:n seuraavasta versiosta (Lion), iOS 5:sta ja iCloud pilvipalveluista. Nämä Apple on jo vahvistanut.

Lisäksi näyttää vahvasti siltä että TimeCapsulesta tulee uusi versio joka kytkeytyy jotenkin iCloud-palveluun. Itse toivoisin kovasti TimeCapsulen kehittyvän kotipalvelimeksi joka hoitaisi esimerkiksi varmuuskopioinnin pilveen itsenäisesti. Olisi todella mukavaa jos huhut siitä että laite ajaa iOS:ää ja että siihen voisi itse ladata sovelluksia pitäisivät paikkansa.

Elättelen myös pientä toivetta siitä että uusi iPhone vihdoin julkaistaisiin tässä tilaisuudessa. Käytännössä näin varmaan tehdään jos siinä on sellaisia uusia ominaisuuksia jotka vaativat kehittäjien tiedottamista (kuten iPhone 4:ssa vaikkapa gyroskooppi). Jos mitään ei uudesta iPhonesta kuulu, silloin näyttää entistäkin todennäköisemmältä että seuraava malli on "välimalli" 4S joka saatetaan sitten julkaista kaikessa hiljaisuudessa ilman mitään "Stevenotea". Niin tai näin, oman iPhone 3G:ni aika on käynyt loppuun ja tilaan uuden heti kun sen on mahdollista. Välillä joutuu pidättelemään itseään ettei hae jo nyt iPhone 4:sta.

No mutta illalla klo 8 Suomen aikaa pikku purtavat ja kylmät juomat valmiiksi, Steven-palvelus alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti