perjantai 3. kesäkuuta 2011

Avant-kokoontumisajot

IMG_2903.jpg

Viime lauantai meni rattoisasti Yläjärvellä Avant Tecno Oy:n tehtaalla Avantplanet.com:in historian ensimmäisissä kokoontumisajoissa. Porukkaa oli paikalla mielestäni ihan mukavasti ja yllättävän moni oli ottanut oman Avanttinsa mukaan (varmaan kaikki ne osallistujat joilla oli omasta takaa kuljetuskalustoa käytettävissä). Päivä kului koneiden ja työlaitteiden tutkimisen ja koeajojen ja mukavan jutustelun merkeissä. Tehdas suhtautuu asiakkaisiinsa positiivisesti ja olipa paikalla itse toimitusjohtajakin. Tämä asenne ennustaa hyvää menestystä tulevaisuudessakin Avantille.

Pääsin nyt ensimmäistä kertaa isompien Avanttien rattiin (ajoin ainakin 400-, 500- ja 700-sarjalaisia). Kyllä nuo ihan odotusten mukaisesti hienoja pelejä ovat, "ihan oikeita maansiirtokoneita". Ulottuvuus zoom-puomin kanssa on jotain ihan muuta kuin 200-sarjalaisella. Mutta onneksi samalla tajusin että kyllä 200-sarjalainen on kuitenkin (isollekin) omakotipihalle puutarhan hoitoon "se oikea" Avantti. Noita isompia tarvitaan sitten maanrakennukseen, maatalouteen ym järeämpiin hommiin. Lisäksi minun käyttööni 200-sarjalaisessa on yksi etu jota ei isommista löydy: kyytiin ja sieltä pois on huomattavasti helpompi nousta kuin noissa isommissa, erityisesti hytillä varustetuissa koneissa. Erityisen hankala minusta oli 400-sarjalainen, siinä joutuu hivuttautumaan melko kapeasta välistä kuskinpukille, 44-numeron kenkää joutuu oikein sovittelemaan että saa sen koneeseen sisälle.

Oma "Nantti" jäi kotitalliin, minulla kun tuota kuljetuskalustoa ei omasta takaa ole. Sen sijaan kamera lähti mukaan ja kuvia tulikin otettua kolmatta sataa päivän aikana. Otoksia löytyy täältä.

Heti kotiin päästyä oli pakko ottaa Nantti tallista ja leikata tunnin verran nurmikkoa, sen verran jäi ajohaluja tuosta tapaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti