keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Buffalo LinkStation Pro LS-XHL 2TB

Tilasin viime vuoden lopulla Amazon.uk:sta Buffalon LinkStation NAS-purkin. Valinta osui tähän merkkiin ja malliin lähinnä smallnetbuilder.com arvostelun perusteella ja siksi että laitteestä löytyy iTunes-palvelin ja tuki Time Machinelle. Tuolta Amazonista sen sai yli 50 euroa halvemmalla kuin verkkokauppa.com:ista joten eipä tullut suosittua suomalaista kauppaa tällä kertaa. Ostaminen oli tosin vähän vaikeaa kun aluksi Amazonin ostojärjestelmä ilmoitti että tätä tuotetta ei toimiteta Suomeen. Joulun jälkeen se sitten yllättäen hyväksyikin tuotteen ostoskoriin kun klikkasin "1-click purchase" nappia ja niin sain vehkeen tilattua.

Laite tuli vihdoin viime maanantaina. Käyttöönotto oli helppoa joskin monesta (pienestä) asiasta huomasi että ei ole Buffalo Applen tasolla asioiden hiomisessa. Laite piti liittää verkkoon ja laittaa päälle jonka jälkeen Macille asennettu softa löysi laitteen ja kertoi sen IP-osoitteen ja muuta oleelliset tiedot. Muuhun tätä softaa ei sitten tarvittukaan, kaikki loppu ylläpito ja konffaus tehdään laitteen web-käyttöliittymällä. Se on ihan suhteellisen toimiva mutta melko alkeellinen.

Laite tuntuu toimivan hyvin. Nopeutta ei ole vielä tullut käytännössä testattua kun kaikki data on tullut laitettua langattoman verkon kautta purkkiin. Nopeus selvinnee viimeistään sitten kun siirrän Time Machine -varmuuskopion pieneksi jääneeltä 500 GB:n Time Capsulesta tuohon NAS:iin.

Pari pientä ongelmaa on ollut. Tiistaina, käyttöönoton jälkeisenä päivänä Macin Finder ei löytänyt koko purkin hakemistoja vaan vaikka NAS-palvelimen valitsi Finderissa sisältö pysyi samana kuin edellisessä valinnassa. Tämä poistui kun nimesin laitteen uudelleen (tein tämän muusta syystä).

Toinen ongelma on iTunes-palvelin ja videotiedostot. Vielä en ole keksinyt miten ja missä muodossa olevia videotiedostoja saisin tuonne näkymään. Kai se nyt videotiedostojen striimaustakin tukee? Tukeehan se tätä DNLA:takin.

Tätä purkkia on tarkoitus käyttää lähinnä Time Machine varastona sekä varastona datalle josta ei tarvitse olla varmuuskopiota (esim. ripatut äänikirjat ja leffat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti