maanantai 8. elokuuta 2011

Gorillapod Magnetic


Tilasin kesäloman alussa taskujalustan Canon S95:lle. Valinta päätyi Gorillapod Magnetic:iin lähinnä sen monipuolisuuden ansiosta. Sitä voi käyttää tavallisena (mini)kolmijalkana, gorillapodina jonka voi kiertää tarttumaan pylvään, kaiteen tms ympärille ja sokerina pohjalla Magnetic-mallissa kunkin jalan pohjassa on melko voimakas magneetti jolla jalustan saa tarttumaan magneettisiin metalleihin. Eikä vehje ole hinnallakaan pilattu, Verkkokauppa.com:issa 29,90 €, omani tilasin tosin Amazon.uk:sta.


Nyt muutaman viikon käytön jälkeen täytyy sanoa että valinta oli varsin onnistunut. Jalusta kantaa S95:n vajaat 200 grammaa hyvin eikä tarvitse pelätä että kamera puotoaisi. Myös magneettien teho riittää pitelemään kameraa erillaisissa asennoissa. Jalustakierteeseen kiinnitettävä "pikakiinnityslevy" on hyvin pienikokoinen ja se voi olla kamerassa koko ajan kiinni, myös kameran ollessa kotelossa. Itse jalusta on niin pieni ja kevyt että se sujahtaa taskuun helposti.


Tällaisesta jalustasta on monenlaista iloa. Yksi käyttökohde on luonnollisesti omakuvien ottaminen (tai sellaisten ryhmäkuvien joissa haluaa olla mukana). Lisäksi S95:lla saa jalustan kanssa kuvia varsin pimeässäkin, onhan pisin valotusaika 15 sekuntia. Ja tietysti myös HDR-kuvien ottaminen onnistuu jalustan avulla.

Aika monipuolinen laite edulliseen hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti