lauantai 13. marraskuuta 2010

Takaisin pokkariin?Muutaman viikon takaisessa This Week in Photography -podcastissä puhuivat mm. kakkoskameroistaan joita pitävät aina mukanaan. Yksi kaveri kehui kovasti Canon S90:tä ja kun en ole aikoihin noihin pokkareihin perehtynyt niin kävinpä tutustumassa dpreview:ssa kyseiseen laitteeseen.

Ja täytyy sanoa että kyllä on pokkarit kehittyneet! Kun katselee noita esimerkkikuvia niin vau! Jopa ISO 3200 herkkyydellä ihan mukavaa jälkeä. Ominaisuuksissakin löytyy taskukameraksi ihan mukavasti; RAW-kuvaus on tietysti ja f/2.0 aukkokin löytyy laajakulmapäästä. Ulkoasu ja "hallintalaitteet" ovat kuin äärimmilleen pelkistetystä järkkäristä.

Tuosta on tullut sittemmin uusi (parannettu?) malli S95 joka maksaa 399,- eli yli 200 vähemmän kuin himoitsemani EF 100/2.8 macro. Ja tuolla kai kuvaisi makrokuvia ihan mukavasti, pienempi kenno kun antaa mahdollisuuden tarkentaa lähemmäksi.

Tietenkään tämä ei missään mielessä korvaisi järkkäriä, vaan olisi sitä täydentävä laite joka kulkisi helpommin mukana. Esimerkiksi lyhyemmille työmatkoille ei tule otettua järkkäriä mukaan mutta tämä sujahtaisi taskuun helposti.

Tulisikohan tuollaista pidettyä oikeasti mukana? Toisaalta puhelimen kamera on käytännössä aina mukana vaikka se ei taas sitten ole lähelläkään S90:n tasoa, ei edes Nokian uudessa N8:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti