lauantai 26. maaliskuuta 2011

Uusia kameratarvikkeita


Tähyslasi tuli sitten keskiviikkona paikalliseen postiin. Vaihdoin sen samana iltana, vaihto oli aika helppoa mukana tulleiden ohjeiden ja työkalun avulla. Kovasti ohjeissa varoitettiin likaamasta lasia, sen puhtaaksi saaminen olisi kuulemma vaikeaa tai mahdotonta. Lopuksi asetin vielä kameran valikoista tähyslasityypin oikeaksi, se kun vaikuttaa valotusmittarin toimintaan.


Uusi tähyslasi tuntuu helpottavan jonkin verran käsin tarkentamista. Yllätyksekseni näkymä ei mielestäni juurikaan pimentynyt vaikka tätä lasia ei suositella kuin 2.8 ja isomman aukon omaavien objektiivien kanssa käytettäväksi. No, oma "pimein" putkeni on 2.0 joten ei ole sen suhteen mitään hätää. Vaikea sanoa onko tuo nyt oikeasti 40 euron arvoinen parannus.


Torstaina posti puolestaan kiikutti postilaatikkoon BlackRapid RS-5 kamerahihnan. Tämä on ns. sling-tyyppinen hihna joka pujotetaan toisen käden ja pään ympäri siten että hihna kulkee viistoon rinnan yli. Kamera kiinnitetään hihnaan jalustakierteeseen kiinnitettävällä silmukalla. Silmukka kiinnittyy liukuun joka mahdollistaa kameran nostamisen kuvausasentoon ilman hihnaan koskemista. Päädyin juuri tähän merkkiin ja malliin kun se on ollut niin usein "pick of the week" This week in photography podcastissä.


Hihna on laadukkaan tuntuinen ja jokseenkin juuri sellainen kuin ajattelinkin sen olevan. Ja säilytystilaa on reilusti (mm. iPhonelle) ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin kamerahihna, ei -laukku. Perjantaina kävin lenkillä Masin kanssa Lemmenlaaksossa ja otin kokeeksi kameran 24 mm objektiivin kanssa mukaan (siis ilman laukkua). Hyvin kulki kamera mukana eikä esimerkiksi pompota kuten kaulasta roikotettaessa. Alla vielä kuva kyseiseltä reissulta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti